Nederlanders vertrouwen meer op Frans Bauer dan op politici

EINDHOVEN - Nederlanders hebben totaal geen vertrouwen in politici en autoverkopers. In volkszangers blijkbaar des te meer, want Frans Bauer doet het juist wel goed. De zanger uit Fijnaart staat op de tweede plaats van de lijst met meest betrouwbare gezichten.
Het vertrouwen in politici verkeert op een dieptepunt, meldt De Volkskrant. Uit onderzoek blijkt dat 85 procent van de Nederlanders weinig of geen vertrouwen heeft in politici. 700 Nederlanders deden mee aan de steekproef naar het vertrouwen dat mensen hebben in de politiek.

Ze mochten ook kiezen uit een lijst van zestien bekende Nederlanders met zangers, acteurs, leden van het Koninklijk Huis en politici. Bauer staat op de tweede plaats van de lijst met meest betrouwbare gezichten, hij moet Koningin Beatrix voor laten gaan op nummer één. "Wat een mooi compliment!", reageerde Bauer. Twitter-gebruiker @tut_hola ziet Frans Bauer wel zitten als president. 'Frans Bauer for president' verscheen met bijpassende foto.

Betrouwbare Emile Roemer
Toch doet een enkele politicus het wel goed. SP-politicus Emile Roemer staat op de derde plaats van betrouwbare Nederlanders, ondanks het feit dat hij door Quote werd betitel als 'kapitaalvernietiger'.

Albert Verlinde
Geert Wilders voert de lijst aan van minst betrouwbare Nederlanders. Boulevard-coryfee Albert Verlinde uit Cromvoirt staat op de vijfde plek van minst betrouwbare gezichten. Verwarrend is het feit dat Minister President Mark Rutte op de tweede plek van de minst betrouwbare gezichten staat en tegelijkertijd bezet hij ook de vijfde plaats van meest betrouwbare Nederlanders.