Darter Jelle Klaasen niet naar dartstoernooi Lunteren

LUNTEREN - Jelle Klaasen neemt niet deel aan het Lunteren Open-dartstoernooi. Dat heeft Klaasen verteld aan Omroep Brabant. Daarmee volgt de Bredanaar het advies van de organisatie van het Lunteren Open. Twee darters zouden hebben aangegeven liever niet met Klaasen pijltjes te gooien, na alle negatieve berichtgeving deze week.

Jelle Klaasen uit Breda kwam in opspraak nadat hij naaktfoto's stuurde aan een meisje van 15 dat in een instelling zit, vanwege een verstandelijke beperking en psychische problemen. Klaasen stuurde drie foto's waarop hij een erectie heeft en tientallen pikante twitterberichten.

Organisator Harry van Hierden hield al rekening met een afmelding van Klaasen. "Allereerst denk ik dat die jongen niet goed in zijn vel zit om pijltjes te gooien", vertelde hij aan Omroep Brabant. "Daarnaast zou het publiek ook nog eens zeer vervelend kunnen gaan reageren." Op het toernooi in Lunteren komt altijd veel publiek af en doen ongeveer 160 darters mee, onder wie bekende darters als Co Stompé.

Klaasen voelde het aankomen
Overigens liet Klaasen vorig weekend al aan de organisatie doorschemeren dat hij wel eens in de publiciteit kon komen. "Maar dan zou hij het uit komen leggen", zo zegt Van Hierden. "We hebben elke dag gegoogled. Ik verwachtte iets met drank dat uit de hand was gelopen, maar dit niet."

Eerder lieten andere darters al weten dat zij er rekening mee houden dat de dartscarrière van Klaasen erop zit.
Deel dit artikel: