Rechter stelt HC Den Bosch in het gelijk

29 augustus 2012 om 17:25
nl
Heren 1 van HC Den Bosch krijgt de drie punten die vorig seizoen in mindering zijn gebracht terug. De rechter in Utrecht heeft bepaald dat het artikel in de bondsreglement van de KNHB waarop de straf gebaseerd was, niet rechtsgeldig is.
Geschreven door

De zaak draait om de competitiewedstrijd tegen Bloemendaal van oktober vorig jaar. Daarin liet HC Den Bosch de Zuid-Afrikaanse doelman Jacques le Roux meedoen, De benodigde vergunningen waren toen echter nog niet binnen bij de hockeybond. Daarop pakte de bond Den Bosch drie punten af, als straf.
Wet Gelijke BehandelingVolgens de rechter in Utrecht is het artikel in het bondsreglement waar de KNHB zich op beroept in strijd met de Wet Gelijke Behandeling. Op die wet beriep Den Bosch zich eerder al bij de Commissie Gelijke Behandeling. Die stelde de Bossche club in het gelijk, maar de daar legde de hockeybond zich niet bij neer.
De KNHB schakelde een deskundige in, die de hockeybond weer in het gelijkstelde, waarna Den Bosch naar de rechter stapte. Het bestuur van de KNHB beraadt zich op de consequenties van de uitspraak voor het bondsreglement en de hoofdklasseclubs. Voor de start van de competitie zal de KNHB de hoofdklasseclubs informeren.
Play-offsDen Bosch verkeerde vorig seizoen lange tijd in degradatienood en wist zich via de play-offs te handhaven in de hoofdklasse. Als de drie punten niet in mindering gebracht waren, was Den Bosch als negende geëindigd in de reguliere competitie en had de club geen play-offs hoeven spelen.
Voorzitter Mieke van den Akker is blij met de uitspraak van de rechter. "En ik denk dat de bond er erg gelukkig mee is dat wij niet gedegradeerd zijn", zegt ze. Of de club nog verdere actie gaat ondernemen richting de KNHB is nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.