Stroef begin Lafeber en Albertus in KLM Open

6 september 2012 om 10:26
nl
De Brabantse golfers zijn donderdag matig begonnen aan het KLM Open. Maarten Lafeber uit Eindhoven leverde een kaart in van 70 slagen, precies het baangemiddelde. Golftalent Max Albertus uit Oss had 71 slagen nodig voor de ronde.
Geschreven door

Daarmee bleven ze ver verwijderd van de score van de beste speler van de dag. De Engelsman Graeme Storm ging de baan van de Hilversumsche rond in 63 slagen, zeven onder par.
Goed in vorm, slecht gespeeldMaarten Lafeber begreep er zelf weinig van. "Er was geen enkele reden om slecht te spelen vandaag'', zei de ervaren golfer na zijn ronde van 70 slagen (level par) in het KLM Open.
"Ik voelde me goed, begon juist de laatste weken weer lekker te spelen. Ik was ook ontspannen, maar ik speelde gewoon slecht'', luidde zijn harde oordeel over zijn optreden in Hilversum.
Schade beperkt gehoudenToch was er nog niets verloren, meende de geboren Eindhovenaar, in 2003 de laatste Nederlandse winnaar van het Dutch Open en onlangs derde in het Johnnie Walker Championship. "Ik zit hier met een glimlach, want voor hetzelfde geld had ik een kaart van 74 of 75 ingeleverd. Met 70 heb ik de schade beperkt gehouden.''
Lafeber is een oudgediende in Nederlands grootste golfevenement. "Het is een toernooi op zich. Men verwacht dat wij hier goed spelen en dat brengt een zekere druk met zich mee. Maar deze baan is lastig als je niet goed in je ritme zit en de timing verkeerd is.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.