Video

Politie heeft veroorzaker kakkerlakkenplaag in Etten-Leur te pakken

6 september 2012 om 13:10
nl
De politie heeft de dader van de kakkerlakkenplaag in Etten-Leur opgespoord. Het gaat om een inwoner die reptielen houdt. De man heeft bekend dat hij op zaterdag 18 augustus honderden kakkerlakken heeft losgelaten in de wijk Schoenmakershoek. Dat maakte de politie vrijdag bekend.
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van de politie hield de man de insecten als voedsel voor zijn reptielen. Hij wilde van de kakkerlakken af omdat hij een overschot had en zette de diertjes op die bewuste zaterdagavond uit in een plantsoen in de wijk Schoenmakershoek. De man zou zich niet hebben gerealiseerd wat de gevolgen daarvan konden zijn. "De man had geen kwade bedoelingen en heeft spijt van zijn domme actie", aldus de woordvoerder.
Strafbaar?De politie kwam de man op het spoor na intensief speurwerk. Woensdag is de man thuis opgezocht en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Onduidelijk is of het loslaten van kakkerlakken strafbaar is. Het Openbaar Ministerie bekijkt of de man strafrechtelijk kan worden vervolgd.
Medewerkers van de gemeente Etten-Leur hebben de reptielenhouder vrijdagochtend gesproken. De gemeente maakte eerder al bekend dat de dader moet opdraaien voor de bestrijdingskosten van de kakkerlakkenplaag. Onderzocht wordt of dat ook mogelijk is. Vrijdagochtend is het ´besluit tot bestuursdwang´ aan de man bekend gemaakt. Hoe hoog de kosten zijn, kan de gemeente nog niet zeggen.
Argentijnse BoskakkerlakkenIn de wijk Schoenmakershoek werden twee weken geleden honderden Argentijnse Boskakkerlakken ontdekt. De politie had al snel het vermoeden dat de kakkerlakken waren gedumpt en begon een onderzoek. Meerdere eigenaren van reptielen werden gesproken, omdat kakkerlakken veel worden gebruikt als eten voor bijvoorbeeld Hagedissen.
Sinds de invasie van de kakkerlakken nam de gemeente verschillende maatregelen om de dieren te verdelgen. Zo werd een plantsoen tussen de Hubertuslaan en Gildebroederstraat afgegraven en werden lijmvallen geplaatst. Inmiddels is de kakkerlakkenplaag onder controle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.