Video

Sloop scheve toren van Philips in Eindhoven lokt veel ‘sloopspotters’

6 september 2012 om 18:46
nl
De sloop van de scheve toren van Philips in Eindhoven is een ware attractie geworden. Als het aan de ‘sloopspotters’ ligt mag het sloopwerk nog wel even duren.
Geschreven door

De scheve toren trekt dagelijks tientallen mensen die, al dan niet gewapend met een filmcamera of fototoestel, van buiten het hek de werkzaamheden op de voet volgen. Sommigen kunnen het niet laten om de werknemers van sloopbedrijf Heezen van een technisch advies te voorzien.
Band met het gebouw“Het gaat nog wel even duren. Ze hadden meer springstof erin moeten doen”, zegt Frank de Laat. “Ik ben hier al voor de derde keer. Woensdag was ik net op tijd. Toen kwam er een groot stuk naar beneden”. De Laat is er ook met een reden. Hij heeft een band met het gebouw. “Ik heb nog meegeholpen met een verhuizing.”
KnievalVorige week zaterdag had het voormalige directiekantoor van Philips met één druk op de knop al een knieval moeten maken. Ondanks de grote hoeveelheid springstof bleef een deel van het gebouw overeind staan.
Deze week is een begin gemaakt om het restant van het gebouw met een 3500 kilo zware sloopkogel tot de grond toe af te breken. Het gebouw is een 'taaie rakker'. Zodanig dat de sloop pas eind volgende week is afgerond. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.