Video

Buurtschap Kerkakkers wint 59ste editie Bloemencorso Valkenswaard

8 september 2012 om 14:35
nl
Buurtschap Kerkakkers heeft de 59ste editie van het Bloemencorso in Valkenswaard gewonnen met 'De Branding 462'. Daarnaast won het buurtschap De Paradeprijs en was het de Grootste Stijger.
Geschreven door

Valkenswaard stond zondag in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso. Onder het motto ‘Schuif maar aan, een culinair corso’ presenteerden veertien corsowagens veertien meesterlijke gerechten, bestaande uit ongeveer drie miljoen dahlia’s. In het begin van de avond werd de winnaar van de 59ste dahlia-parade bekendgemaakt.
Kerkakkers uitzinnig van vreugdeBart Hendriks van het buurtschap Kerkakkers noemt het winnen van de prijs 'onbeschrijfelijk'. Maar beschrijft toch: "Het is zo'n opluchting. Een waardering voor al het werk dat we erin hebben gestoken." Dat het warm was, vond hij niet erg. "We hebben onszelf graag in het zweet gewerkt om er een mooie parade van te maken."
De Kerkakkers beeldden een gerecht uit dat 'de Branding' heet. In de bloemenzee waren de golven goed zichtbaar, evenals schelpen en zeesterren. Bart Hendriks en de rest van de club zijn vanaf maandag alweer bezig met ideeën voor het corso van volgend jaar.
De routeHet corso vertrok zondagmiddag om twee uur vanaf het Kloosterplein aan de Maastrichterweg en trok over het volgende parcours: Maastrichterweg, Markt, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-Zuid, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt, Peperstraat, Bakkerstraat, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-Zuid, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt (tentoonstellingsterrein).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.