Video

50PLUS van Henk Krol legt campagne stil na dood partijlid

9 september 2012 om 12:34
nl
De 50PLUS-partij van lijsttrekker Henk Krol uit Eindhoven legt dinsdagmiddag de campagne tijdelijk stil. Dat gebeurt omdat één van de mensen die voor de partij aan het flyeren was, tijdens het campagne voeren overleed.
Geschreven door

De man uit Almere hoorde vorige week dat zijn vrouw ongeneeslijk ziek was. Toch ging hij door met campagne voeren, omdat hij dat nodig vond. Op zijn fiets kwam de man kranten ophalen die hij wilde uitdelen.
"Twee uur later kregen we van de politie het bericht dat hij was gevonden naast zijn fiets en de kranten. Hij had een hartstilstand gekregen", zo zegt lijsttrekker Henk Krol.
Campagne gaat doorHoewel de man vorige week al overleed, ging de campagne door. Ook aankomende dagen zal 50PLUS doorgaan, laat Krol weten. "Hij wilde per se dat de campagne doorgaat, dat zou hij nu ook hebben gezegd."
Alleen dinsdag last Krol een pauze in vanwege de crematie van de man. Hij heeft een debat op die dag afgezegd.
Dood is aangrijpendDe dood van de man heeft krol naar eigen zeggen waanzinnig aangegrepen. "Op zulke momenten begrijp je dat het niet gaat om het bestuur, niet om de lijsttrekker, maar om de mensen waar je het echt voor doet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.