Ruim een miljoen euro compensatie voor PSV

GENEVE - PSV krijgt ruim een miljoen euro als compensatie voor de deelname van spelers van de club aan het Europees kampioenschap voetbal deze zomer in Polen en Oekraïne. Dat maakte de Europese voetbalbond UEFA dinsdag bekend. PSV krijgt in totaal 1.246.826 miljoen euro uitgekeerd.
Dat PSV een bedrag zou krijgen van de UEFA was bij de Eindhovense club al bekend, de hoogte van het bedrag nog niet. De 1,2 miljoen euro was daarom niet opgenomen in de begroting voor het afgelopen seizoen (2011-2012), maar wordt meegenomen in het jaarverslag over dat seizoen, omdat het EK in juni gespeeld werd.

Totaalbedrag compensatie bijna 100 miljoen
In totaal heeft de UEFA bijna honderd miljoen euro uitgekeerd; veertig miljoen aan de clubs voor de gespeelde EK-kwalificatiewedstrijden en zestig miljoen voor deelname aan het EK.

Ajax ontvangt 538.949 euro. Dat is net iets meer dan AZ dat 537.551 euro krijgt overgemaakt. Ook de meeste andere Nederlandse clubs uit de eredivisie krijgen een vergoeding. Bayern München ontvangt het meeste van de UEFA. De Duitse club van onder andere Arjen Robben krijgt 3.095.393 euro aan compensatie. In totaal 575 clubs ontvangen een vergoeding.
Meer over dit onderwerp:
psv compensatie financieel uefa ek voetbal