Video

Opschudding over verdiensten nieuwe topman Van Lanschot Bankiers

11 september 2012 om 19:12
nl
Onder het personeel van Van Lanschot Bankiers in Den Bosch is opschudding ontstaan over de beloning van de nieuwe topman Karl Guha. Dat zegt vakbond De Unie. De nieuwe bestuursvoorzitter krijgt een welkomstbonus van 750.000 euro, net zoveel als zijn jaarsalaris.
Geschreven door

De bank voor welgestelden schrapt de komende twee jaar 300 banen. Dit is één op de zes medewerkers. Als Guha deze reorganisatie goed uitvoert en zijn doelen haalt, dan krijgt de topman bovenop zijn salaris een bonus van 37,5 procent.
Zwaar ontstemdBestuurder Patrick Meerts van vakbond De Unie is verbaasd over de hoge beloning van Karl Guha: "Als ik denk aan één op zes medewerkers die wordt geconfronteerd met ontslag, dan heb ik maar één reactie: 'daar ben ik zwaar ontstemd over'."
Door de economische crisis staan de resultaten bij Van Lanschot onder druk. In 2009 werden daarom al 150 ontslagen aangekondigd. Tot 2014 verdwijnen er nog 300 extra banen. Ook gaat Van Lanschot een deel van het personeel vanuit Den Bosch verplaatsen naar de Randstad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.