Geen zetel voor 'ijsbeer' Johan Vlemmix, Piratenpartij en Nederland Lokaal

EINDHOVEN - Een zetel voor de partij van Eindhovenaar Johan Vlemmix blijft voorlopig toekomstmuziek. Zijn Partij van de Toekomst haalde bij de verkiezingen maar 0,1 procent van de stemmen, lang niet genoeg voor een zetel. Ook de Piratenpartij met lijsttrekker Dirk Poot uit Hoeven kreeg niet genoeg stemmen voor een zetel.

De Piratenpartij deed het wel iets beter, met 0,3 procent van de stemmen, drie keer zo veel als bij de verkiezingen in 2010.

IJsbeer Vlemmix
Dat de partij van Johan Vlemmix geen zetel won, heeft voor de lijsttrekker nog wel een consequentie. Vlemmix twittert dat hij een weddenschap verloren heeft en daardoor binnenkort als ijsbeer naar de Noordpool zal reizen. Een ijsberenpak heeft 'ie in ieder geval al op de kop getikt. De Eindhovenaar was woensdag trouwens 'een beetje dom'. Hij probeerde te stemmen in zijn woonplaats, maar dat mocht niet.

Ton Schijvenaars
De nieuwe partij Nederland Lokaal met lijsttrekker Ton Schijvenaars uit Roosendaal was helemaal kansloos voor een plekje in de Tweede Kamer. De partij haalde minder dan drieduizend stemmen. Ter vergelijking: om de kiesdeler te halen zijn meer dan 60.000 stemmen nodig.

Succes voor Henk Krol
50PLUS, de partij van Eindhovenaar Henk Krol, deed het een heel stuk beter. De ouderenpartij komt met twee zetels in de Tweede Kamer.
Deel dit artikel: