Video

Henk Krol hoopt nog op derde zetel voor 50PLUS

12 september 2012 om 19:02
nl
Henk Krol, lijsttrekker van ouderenpartij 50PLUS, hoopt nog op een derde zetel. Als de restzetels worden verdeeld, zou 50PLUS zomaar nog een zetel erbij kunnen krijgen.
Geschreven door

"Het scheelt maar, let wel, 0,03 procent", vertelde Krol die donderdag meteen zijn eerste overleg had in Den Haag. "Dat is maar een paar honderd stemmen. Maandag weten we definitief of we met twee of drie zetels in de Tweede kamer kunnen plaatsnemen."
Krol stopt als StatenlidKrol liet donderdagochtend al weten na de verkiezingswinst te stoppen als Statenlid bij de provincie Brabant. Dat maakte hij donderdagmorgen bekend bij Omroep Brabant. Zijn partij veroverde woensdagavond als enige nieuwkomer twee zetels voor de Tweede Kamer.
Krol kiest voor Den Haag en zal daarom donderdag nog een ontslagbrief schrijven. "Het is triest, maar ik blijf niet beide dingen doen", zo zei hij.
Blij verrastKrol is blij verrast met de verkiezingsuitslag. "Het is geweldig, zeker als je kijkt naar het verkiezingsgeweld van de afgelopen weken waarbij 50PLUS totaal niet aan te pas kwam. Alleen andere partijen mochten immers met elkaar debatteren."
Volgens Krol is het duidelijk dat ouderen de afgelopen tijd het kind van de rekening waren, en zijn de twee zetels - met zelfs nog een klein kansje op drie zetels - hier het bewijs van. "Ik ben blij dat de ouderen nu een stem krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.