Henk Krol hoopt nog op derde zetel voor 50PLUS

EINDHOVEN - Henk Krol, lijsttrekker van ouderenpartij 50PLUS, hoopt nog op een derde zetel. Als de restzetels worden verdeeld, zou 50PLUS zomaar nog een zetel erbij kunnen krijgen.

"Het scheelt maar, let wel, 0,03 procent", vertelde Krol die donderdag meteen zijn eerste overleg had in Den Haag. "Dat is maar een paar honderd stemmen. Maandag weten we definitief of we met twee of drie zetels in de Tweede kamer kunnen plaatsnemen."

Krol stopt als Statenlid
Krol liet donderdagochtend al weten na de verkiezingswinst te stoppen als Statenlid bij de provincie Brabant. Dat maakte hij donderdagmorgen bekend bij Omroep Brabant. Zijn partij veroverde woensdagavond als enige nieuwkomer twee zetels voor de Tweede Kamer.

Krol kiest voor Den Haag en zal daarom donderdag nog een ontslagbrief schrijven. "Het is triest, maar ik blijf niet beide dingen doen", zo zei hij.

Blij verrast
Krol is blij verrast met de verkiezingsuitslag. "Het is geweldig, zeker als je kijkt naar het verkiezingsgeweld van de afgelopen weken waarbij 50PLUS totaal niet aan te pas kwam. Alleen andere partijen mochten immers met elkaar debatteren."

Volgens Krol is het duidelijk dat ouderen de afgelopen tijd het kind van de rekening waren, en zijn de twee zetels - met zelfs nog een klein kansje op drie zetels - hier het bewijs van. "Ik ben blij dat de ouderen nu een stem krijgen."
Deel dit artikel: