Video

Ouders redden kinderen uit brandend huis in Geffen: 'Het zijn helden'

16 september 2012 om 18:17
nl
Opa Piet van der Heijden is apetrots op zijn dochter Angelique en schoonzoon Arjan. Beiden wisten zondagnacht hun twee kinderen en zichzelf te redden uit hun brandend huis.
Geschreven door

Zondagnacht schrok de familie Van Zutphen wakker van een rookmelder. Op dat moment was de bovenverdieping al gevuld met rook. Vader Arjan twijfelt geen moment en neemt zijn 6-jarige zoontje via de trap mee naar buiten. Het 4-jarige dochtertje wordt door moeder Angelique via een raam op de eerste verdieping in veiligheid gebracht.
Opa Piet van der Heijden kan nog maar amper bevatten wat er allemaal is gebeurd. "Je kan je niet voorstellen dat de kinderen er bijna niet meer waren geweest. Mijn dochter en schoonzoon zijn helden!''
LichtgewondDe man raakte lichtgewond aan de voet toen hij in alle haast het huis verliet. Hij klom over een schutting en kwam verkeerd terecht. De moeder en kinderen  kwamen met de schrik vrij. Ook de cavia overleefde de brand.
De felle brand zorgde voor veel bekijks in de buurt. Zelfs de Maasdonkse burgemeester Roel Augusteijn was getuige van de brand. De brandweer had de vlammenzee na ruim twee uur onder controle. Opa Piet sprak een en al lof uit over de manier van handelen "De brandweer was er binnen tien minuten en iedereen hielp, we kregen zelfs midden in de nacht koffie."
WasdrogerDe wasdroger was de vermoedelijke oorzaak van de brand. De schade is zo groot dat het huis onbewoonbaar is verklaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.