Restzetel GroenLinks, Jesse Klaver toch in de Kamer

18 september 2012 om 09:20
nl
GroenLinks krijgt alsnog vier zetels. Daardoor komt Jesse Klaver uit Roosendaal, die vierde op de lijst van GroenLinks stond, alsnog in de Tweede Kamer.
Geschreven door

De extra zetel van GroenLinks komt door een verschuiving van een restzetel, die in eerste instantie aan de PvdA werd toegewezen. De PvdA, GroenLinks en SP hebben een lijstverbinding. Door een rekenmethode worden de restzetels verdeeld. Die methode was aanvankelijk niet toegepast.
Naast Klaver komen er nog elf Brabanders in de Tweede Kamer:- Michiel Servaes uit Oss- Martijn van Dam uit Eindhoven- Cora van Nieuwenhuizen uit Oisterwijk- Klaas Dijkhoff uit Breda- Michiel van Veen uit Cuijk- Attje Kuiken uit Breda- Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen- Emile Roemer uit Sambeek- Henk van Gerven uit Oss- Wassila Hachchi uit Breda- Henk Krol uit Eindhoven
Meer kansenEr maken nog twee Brabanders kans op een plek in de Tweede Kamer. Dat hangt af van de vorming van een kabinet. Het gaat om Sultan Günal-Gezer uit Uden (PvdA, nummer 42) en Erik Ronnes uit Boxmeer (CDA, nummer 14).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.