Kriskras waar Brabant en Zeeland elkaar kussen

WOENSDRECHT - Verslaggever Marieke Boerefijn gaat vandaag KrisKras door Brabant. En haar bijdrages staan in het teken van de ZeBra-route. Niet dat we zebra's gaan spotten, nee verslaggever Marieke Boerefijn fietst op en over de grens tussen Zeeland en Brabant. Vrijdag wordt die route namelijk officieel geopend en in gebruik genomen.

VVV Brabantse Wal en VVV Zuid Beveland en Tholen hebben een prachtige route uitgezet over de Brabantse Wal en Zuid-Beveland. Ruim 55 kilometer lang val je van de ene in de andere verbazing. Hoogteverschillen bij Ossendrecht en Woensdrecht en de Zeeuwse Delta op Zuid-Beveland. Vergezichten over de Westerschelde en tochtjes door de bossen. De fietstocht is een heel afwisselende kennismaking met de randen van Zeeland en Brabant.


Zeehonden
'Waar Brabant Zeeland Kust', is lange tijd een mooie slogan geweest in dit gebied. Kriskras kust vandaag zowel Brabant als Zeeland met de bedoeling fietsers warm te laten lopen voor dit unieke stukje Nederland. Je kan er zeehonden gaan kijken, fietst onder rook van de haven van Antwerpen en ziet het sluitstuk van de Zeeuwse Deltawerken bij de Kreekkraksluizen. Natuurlijk is er mooie natuur, verdronken dorpen en prachtige vergezichten, maar er is ook lekkers in streekwinkels en leerzaams in musea.


Meer weten
Wil je meer weten over deze nieuwe fietsroute, luister dan telkens om tien over half naar de kriskrasverslaggever vanaf de fiets. Verschillende kenners en gidsen zullen uitleg geven over de verschillende stops langs de route. Aan het einde van de dag is de officiele opening en ook daarvan doet kriskras verslag. De route is verkrijgbaar bij de VVV's en loopt via het bekende fietsknooppuntennetwerk.
Meer over dit onderwerp:
kriskras zeeland brabant fietsroute fietsen vvv
Deel dit artikel: