Versnelde verbreding van snelweg A58 stukje dichterbij

EINDHOVEN - Provinciale Staten hebben groen licht gegeven voor de verder verkenning naar de voorfinanciering door de provincie van de versnelde verbreding van twee delen van de snelweg A58. Door de voorfinanciering zou het project twee tot vijf jaar eerder gerealiseerd kunnen worden.

De Stichting A58, met daarin de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), de Kamer van Koophandel en de Bouwend Nederland, nam het initiatief om de verkeersproblemen op de A58 versneld aan te pakken.

Voorfinanciering
Samen met het Rijk en de provincie is onderzocht of een versnelde verbreding van de A58 via voorfinanciering door de provincie mogelijk is. Het gaat om de deeltrajecten Sint Annabosch-Galder en Tilburg-Eindhoven. Voorfinanciering is nodig, omdat het Rijk pas na 2020 geld beschikbaar heeft.

Businesscase
Het Rijk, bedrijfsleven en de provincie gaan nu  een businesscase uitwerken. Hierin zullen onder meer financiële zaken en risicos in kaart gebracht worden. Op basis van deze gegevens nemen de Staten een definitief besluit over de voorfinanciering. Dat zal naar verwachting in 2014 gebeuren.

Meer over dit onderwerp:
verbreding a58 snelweg verkenning voorfinanciering
Deel dit artikel: