Verrassingsbezoek Prins Willem-Alexander en Prinses Màxima tijdens Burendag in Uden

UDEN - Prins Willem-Alexander en Prinses Màxima hebben zaterdagmiddag een verrassingsbezoek gebracht aan speeltuin de Wiebert in Uden. Zij kwamen naar de speeltuin om samen met de Udenaren Burendag te vieren.

In Brabant zijn dit jaar de meeste buren actief geweest tijdens Burendag.

Verrassingsbezoek
Het koninklijk bezoek was tot op het laatste moment geheim gehouden door de organisatie. Voor de ongeveer 150 buren uit de Udense buurt Hoevenseveld was het dus een grote verrassing dat het koninklijk paar hun even kwam bezoeken.

Het prinselijk paar nam ruim de tijd om iedereen een handje te geven en een praatje te maken. Zo kreeg Màxima op een gegeven moment een bakje popcorn van een verkopertje. "Dat vinden mijn meisjes ook heel erg lekker."

Burendag
Dit jaar werd de Burendag voor de zevende keer gehouden. Een jaarlijks terugkerende traditie die steeds meer op een nationale feestdag begint te lijken. Het is een initiatief van koffieproducent Douwe Egberts en het Oranjefonds.

Dit jaar deden zo'n anderhalf miljoen Nederlanders mee aan Burendag. Bijna 7000 buurten hadden zich aangemeld en 2400 daarvan kregen geld van het Oranjefonds om iets leuks te organiseren. In totaal werd ongeveer een miljoen euro verdeeld over de buurten. Het doel van Burendag is de verbondenheid in de samenleving in Nederland te bevorderen.

'Koppen bij elkaar'
Net als vorig jaar is het thema ook dit jaar weer 'Koppen bij elkaar'. Dat is dan ook wat meer dan tweeduizend buurten in heel Nederland hebben gedaan om een leuk idee voor hun buurt te bedenken. Voor de uitvoering daarvan kunnen zij bij het Oranjefonds aankloppen voor een bijdrage van maximaal 500 euro.
Meer over dit onderwerp:
willem alexander maxima burendag uden
Deel dit artikel: