TU Eindhoven beste universiteit, NHTV beste in Brabant

25 september 2012 om 13:13
nl
Studenten vinden de TU in Eindhoven de beste universiteit. NHTV in Breda is de beste hogeschool in Brabant. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar hogescholen en universiteiten van weekblad Elsevier.
Geschreven door

De TU in Eindhoven scoort volgens Elsevier ook onder hoogleraren goed. Zij vinden de TU de beste technische universiteit. Tilburg University beoordeelden zij als beste specialistische universiteit
NHTV beste Brabantse hogeschoolNHTV staat in de ranglijst voor hogescholen op de tweede plaats. Ruim acht op de tien opleidingen van de Bredase hogeschool scoort 'bovengemiddeld'. Bovenaan de lijst staat de Christelijke Hogeschool Ede. NHTV is daarmee dus wel de beste hogeschool in Brabant.
Van de grote hogescholen met tenminste twintig beoordeelde opleidingen staat Avans op nummer één. Bij 70 procent van de opleidingen van Avans zijn studenten 'bovengemiddeld tevreden'.
Onderzoek 'De Beste Studies'Voor het jaarlijkse onderzoek van Elsevier werden 170.000 studenten en ruim 2000 hoogleraren ondervraagd. In totaal zijn 614 opleidingen van hogescholen en universiteiten beoordeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.