AlascA doet eigen clubtour

EINDHOVEN - Begin dit jaar verscheen van de Nederlandse band AlascA het debuut ‘Actors & Liars’. Dit album vol stemmige folk werd goed ontvangen door publiek en pers. De vier muzikanten kregen er zelfs een eigen clubtour mee van de grond. Zaterdag 29 september treedt AlascA op in popcentrum 013, Tilburg.
Het debuut werd geproduceerd door Alan Branch die samenwerkte met U2 en Blur. Branch zag het viertal en was meteen weg van ze. “Hij adviseerde ons om alles te laten vallen. De studie, werk: gaan voor de band. Dan kun je de grote stap voorwaarts maken.”

Een eigen clubtour is nog even wennen. Zanger en gitarist Frank: “Ons eerste optreden van de tour deden we in Den Haag. Vooraf waren we zenuwachtig. De zaal stond vol met mensen die speciaal voor ons kwamen. Zelfs mensen die ons al een aantal optredens volgen.” Toetsenist Willem: “We zijn nu veel onderweg, we wonen in Noord-Holland. In de bandbus is het altijd gezellig en we maken heel veel grappen.”

Recensievrees
Met veel optredens krijg je ook recensies. De reviews van de plaat zijn goed, hoe kijken journalisten aan tegen de shows? Willem: “We hebben al een goeie live recensie gehad.” Frank: “Het kan natuurlijk dat een journalist niet van dit genre muziek houdt. En dan krijg je een negatieve recensie.” Dat is nog niet gebeurd gelukkig.

En even voor de goede orde: AlascA schrijf je met een ‘c’ en dus niet met een ‘k’, “Want anders vind je ons nooit op internet,” voegt Willem nog toe. Op hun site vind je data, muziek en meer.
Meer over dit onderwerp:
alasca muziek popcentra 013 tilburg