Provincie wil snel duidelijkheid over toekomst Maasdonk

26 september 2012 om 13:27
nl
Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen over de toekomst van de gemeente Maasdonk. En de gemeenten in het Land van Cuijk moeten meer gaan samenwerken. Dat geldt ook voor de gemeenten Uden en Veghel.
Geschreven door

Dat vindt de provincie de belangrijkste punten uit een advies over de bestuurlijke toekomst van Noordoost Brabant. Dat advies werd gemaakt onder leiding van oud-burgemeester Helmi Huijbregts van Oosterhout, die ook de rest van Brabant tegen het licht gaat houden.
Maasdonk De provincie zegt donderdag in een reactie op het advies al in overleg te zijn met Maasdonk over een 'voortvarend vervolg op de toekomstdiscussie'. Plannen voor samenvoeging met Bernheze zijn stukgelopen. De commissie Huybregts adviseert daarom om Maasdonk op te delen tussen Den Bosch en Oss.
Huijbregts vindt dat de vijf gemeenten in het Land van Cuijk samengevoegd moeten worden tot een of twee gemeenten. De provincie gaat niet meteen zover, maar vindt wel dat er optimaal samengewerkt' moet worden.
Uden en Veghel Verder constateerde de commissie dat de samenwerking tussen Uden en Veghel is afgebrokkeld', en dat er een nieuwe impuls nodig is. Dat vindt de provincie ook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.