Video

Van Lanschot Bankiers in Den Bosch houdt voet bij stuk over beloning topman Karl Guha

26 september 2012 om 16:22
nl
De Raad van Commissarissen van Van Lanschot Bankiers in Den Bosch houdt vast aan de beloning van de nieuwe topman Karl Guha. Dat heeft Patrick Meerts van vakbond De Unie gezegd na overleg tussen vakbonden en van Lanschot. De aandeelhouders zijn donderdagmiddag akkoord gegaan met de beloning.
Geschreven door

Donderdagochtend overlegden de vakbonden en Van Lanschot over de beloning van de nieuwe topman en het ophanden zijnde ontslag van 300 medewerkers. Over het tekengeld van Guha is ophef ontstaan. Hij zou als welkomstbonus 750.000 euro ontvangen, terwijl de bank tegelijkertijd bezig is met een reorganisatie.
De Raad van Commissarissen maakte al  bekend dat Guha voor eenderde van het bedrag aandelen koopt. Verder is afgesproken dat de bank niet langer opdraait voor de huur van een appartement van de bestuursvoorzitter in Milaan. Volgens de bank gaat het niet om een welkomstbonus, maar om een onkostenvergoeding voor de overstap van Guha. 
'Een storm die overwaait'Volgens Meerts ziet de bank de kritiek op de beloning als 'een storm die snel zal overwaaien’. Met een reclamecampagne en zogenoemde zeepkistsessies waar medewerkers hun zegje kunnen doen, probeert de bank het geschonden blazoen weer wat op te poetsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.