Video

Historische start nieuwe museumorganisatie Eindhoven

26 september 2012 om 20:50
nl
In Eindhoven is donderdagmiddag het nieuwe Eindhoven Museum geopend. Het voormalige Museum Kempenland en het historisch openlucht museum, HOME, zijn opgegaan in het Eindhoven Museum.
Geschreven door

Onder het toeziend oog van Romeinen, Vikingen, middeleeuwse ambachtslieden en oorlogshelden uit de Tweede Wereldoorlog kreeg wethouder Schreurs de opdracht om de openingshandeling te verrichten op de meest moderne wijze: met een iPad ontstook zij een vuurtje, waarmee het museum was geopend.
Moeizame fusieDe fusie tussen Museum Kempenland en HOME was nodig door bezuinigingen. Het was geen gemakkelijk traject en er zijn nog steeds Eindhovenaren die niet kunnen leven met de teloorgang van Museum Kempenland.
"En ze hebben gelijk", zegt directeur Luc Eekhout van Eindhoven Museum. "Het is natuurlijk ook heel zonde dat de collectie van Kempenland in de kelder ligt en bekeken kan worden in exposities buiten de stad, waar dan wel zalen zijn. Mijn streven is om ook een goede plek in Eindhoven te vinden voor die collectie."
Op 4 november gaat de eerste expositie van het Eindhoven Museum van start: ‘Van begin tot Eindhoven’.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.