Abrahamdag Oosterhout ziet zelf Abraham

OOSTERHOUT - Nederlands bekendste oude knarrenclub viert komend weekend een feestje. De Abrahamdag in Oosterhout ziet zelf Abraham met de vijftigste editie van de wereldberoemde Abrahamdag. Naast het feest is er ook minder prettig nieuws: Abraham zelf is er heel slecht aan toe.

Komende zaterdag worden in Oosterhout vijfhonderd mannen verwacht die dit jaar allemaal 50 jaar zijn geworden. Een week later is er een reunie voor alle oud deelnemers.

Ontstaan
Het idee om Abrahamdag te vieren is afkomstig van onder andere Leo Wellens, die in 1963 vijftig jaar werd. Wellens vatte het idee op om gezamenlijk met andere mannen die in het jaar 1963 ook Abraham zouden zien dit heuglijke feit te vieren.


Deelnemers aan de eerste Abrahamdag en mensen die meegeholpen hadden om de dag tot een succes te maken waren zo enthousiast dat zij besloten om in het jaar 1964 nog een Abrahamdag te organiseren. Wat in eerste instantie een leuke wijze was om een verjaardag te vieren werd al snel een traditie.

Beeld
Minder feestelijk is de toestand van het Abrahambeeld in een park in Oosterhout. Het beeld van Niels van Steenbergen is door de tand des tijds bijna verwoest. Details en contouren zijn door het tientallen jaren buiten staan in weer en wind volledig vervaagd.

Meer over dit onderwerp:
abraham abrahamdag jubilea 50 jaar
Deel dit artikel: