Leraren Avans Den Bosch zingen voor een Voedselbank

DEN BOSCH - Vierduizend studenten en enkele honderden medewerkers van Avans hebben vrijdag in de regio Den Bosch actief geld ingezameld voor de Voedselbanken. Een van de activiteiten was een muziekmiddag, georganiseerd door zes leraren van Avans
Ongeveer dertig ouderen in de Antoniegaarde in Den Bosch waren vrijdagmiddag bijeen om mee te zingen met oude Hollandse hits. De zes leraren vonden het in elk geval een uitdaging. "Deze hits zijn zelfs voor onze tijd, dus die hebben we wel even deze week moeten instuderen", aldus een van de zangers. "Maar als je ziet hoe de ouderen reageren en ziet dat ze met hun gedachten even terug gaan in de tijd, weet je toch waar je het voor doet."

"Deze liedjes brengen toch wel oude herinneringen boven", vertelt een mevrouw die luidkeels meezingt. Een van de liedjes werd ook gezongen toen mijn man veertig jaar in dienst zat, dus daar denk je dan toch aan terug." De ouderen hadden in elk geval een geweldige middag.


Opbrengst: 360.000 euro
De actie Rent-a-talent, waarbij talenten van Avans Hogeschool in te huren zijn door bedrijven en instellingen, heeft dit jaar ruim 360.000 euro aan maatschappelijke waarde opgeleverd. Avans wilde op deze manier ter ere van het 200-jarig bestaan van de hogeschool iets terug doen voor de maatschappij.


Meer over dit onderwerp:
voedselbank avans den bosch zingen