Tropische verrassing bij voetbalclub Brabantia

EINDHOVEN - Alopua Petoa en Vaisua Liva. U kent ze waarschijnlijk niet, maar daar gaat snel verandering in komen. De twee voetballers van het piepkleine, tropische eilandje Tuvalu in de Stille Oceaan werden ontdekt door Foppe de Haan en krijgen de kans om nu hier door te breken.
De komende weken trainen en spelen ze mee bij hoofdklasser Brabantia uit Eindhoven en vrijdagmorgen kwamen ze aan op een nat, koud Schiphol.

Zondag zullen beide spelers kennismaken met hun medespelers, trainers en bestuur van Brabantia. Ook zullen ze hun spelerstenue ontvangen en een amateurcontract ondertekenen. Vervolgens zullen ze de thuiswedstrijd van Brabantia 2 bijwonen, om daarna in het PSV-stadion getuige te zijn van de wedstrijd PSV-NAC.

Groot stadion
Het is voor de spelers voor het eerst dat ze zo’n groot stadion van binnen zien. Tuvalu is een eilandstaatje in de Stille Oceaan en is met 12.000 inwoners een van de kleinste landen ter wereld.

Profclub
In eerste instantie zullen Petoa en Liva meetrainen en -spelen met het tweede team van Brabantia. Als ze zich goed ontwikkelen, bestaat de kans dat ze worden toegevoegd aan het eerste team. Ook wordt geprobeerd de spelers stage te laten lopen bij een profclub. Hierover zijn gesprekken gaande met enkele Brabantse profclubs.

Dutch Support Tuvalu
De trainingsstage is een initiatief van de Stichting Dutch Support Tuvalu, die tot doel heeft om het voetbal in Tuvalu te ontwikkelen en het land het FIFA-lidmaatschap te bezorgen.
Meer over dit onderwerp:
alopua petoa vaisua liva tuvalu voetbal brabantia