Gemeente Tilburg staakt verkoop MIDI-theater

4 oktober 2012 om 19:34
nl
De gemeente Tilburg haalt het MIDI-theater op de Heuvel uit de verkoop. Het omstreden theater stond een half jaar lang te koop voor twee miljoen euro.
Geschreven door

Er werd twee keer een bod gedaan op het theater, maar daar zaten volgens de gemeente geen aanvaardbare biedingen bij en daarom wordt de verkoop gestaakt. Dat meldde het gemeentebestuur vrijdag aan de gemeenteraad. Het college van B&W denkt dat door de verder verslechterde economische omstandigheden de vraagprijs te hoog is.
'Adje-theater'Het theater, in de volksmond ook wel 'Adje-theater' genoemd, kostte Tilburg tot dusver tien miljoen euro. De voormalige bioscoop werd door de gemeente aangekocht en verbouwd tot theater. Die verbouwing viel veel duurder uit dan verwacht. Het kostte twee wethouders de kop en leidde uiteindelijk tot het vertrek van burgemeester Ruud Vreeman.
Theaters Tilburg nam met financiële steun van de gemeente het theater nog drie jaar lang onder haar hoede, maar toen die financiële steun wegviel als gevolg van bezuinigingen, stopte Theaters Tilburg met de exploitatie. Sindsdien staat het gebouw, dat intussen miljoenen heeft gekost, leeg.
GeluidsproblemenHet theater is vooral moeilijk te verkopen doordat het aan huizen grenst en daardoor is de toegestane geluidsproductie laag. De gemeente wil MIDI opnemen in de gehele gebiedsontwikkeling van het Veemarktkwartier. Dat is een plan waar al jaren aan wordt gewerkt. De bedoeling is dat het gebied een marktplaats wordt voor creatieve bedrijvigheid dat bestaat uit ruim achtduizend vierkante meter. Als het klaar is moet het uiteindelijk 150 banen opleveren.
Nieuw horecagebiedHet theater moet daar een onderdeel van worden. Het gemeentebestuur heeft nu het plan om de aangrenzende woningen ook op te nemen in de gebiedsontwikkeling en daar kantoren van te maken, zodat op de plek van het theater wel meer geluid mag worden geproduceerd. Een idee is om op de plek van het theater, aan de kant van de Heuvel, een nieuw horecagebied met terrassen aan te leggen. Het is de bedoeling dat het Veemarktkwartier uiterlijk op 31 augustus 2015 klaar is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.