Video

Treinmachinist voorkomt aanrijding met vrachtwagen in Vught

5 oktober 2012 om 23:31 • Aangepast 23 april 2020 om 13:23
nl
Een vrachtwagenchauffeur is zaterdagavond rond zeven uur met de schrik vrij gekomen toen hij vast kwam te zitten op het spoor van Vught. Een aanstormende intercity kon met een noodstop ternauwernood tot stilstand komen op vijf meter van de vrachtwagen, die geladen was met auto's.
Geschreven door

Veel vrachtwagens moeten door het centrum van Vught, omdat het spoorwegviaduct over de N65 voor veel vrachtwagens te laag is. Dit is maar 4,10 meter hoog. De vrachtwagen die vast kwam te zitten was te hoog.
De vrachtwagen kwam uit de Helvoirtseweg in Vught en wilde het spoor oversteken, toen de slagbomen naar beneden kwamen voor een naderende trein. De Litouwse vrachtwagen kwam daardoor vast te staan en een machinist kon zijn trein net op tijd stoppen. De machinist schrok wel enorm van de situatie en had last van zijn hart.
VertragingHet treinverkeer liep flink wat vertraging op door de problemen op het spoor. Reizigers tussen Vught en Boxtel hadden een uur vertraging. De mensen die in de intercity zaten, moesten blijven zitten. Het verkeer werd snel hervat. Ook de vrachtwagenchauffeur heeft zijn rit kunnen vervolgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!