Brabantse bossen meer dan eens plaats delict

EINDHOVEN - Hagenaar Michel Gordijn werd vorige week dood gevonden in de bossen bij Bergeijk. Het is zeker niet het eerste lichaam dat wordt gevonden in de Brabantse bossen. Afgelegen natuurgebieden worden geregeld gebruikt om na een geweldsmisdrijf onopgemerkt van een stoffelijk overschot af te komen. Sommige daders worden toch gepakt, anderen ontspringen de dans. Enkele spraakmakende zaken.
Elsa Tisseur
Nog geen week geleden stond Mario van E. in Den Bosch voor de rechtbank. Hij moest zich verantwoorden voor de moord op de Veghelse Elsa Tisseur (35) eind 2010. Tisseur werd in december van dat jaar gevonden in het Wijboschbroek. Een wandelaar zag er een arm uit de grond steken. De Veghelse had een relatie met Van E. Justitie heeft zestien jaar cel geëist tegen hem.

Pieter Besuijen
Meerdere messteken en verstikking, zo kwam de 77-jarige Eindhovenaar Pieter Besuijen in 2006 om het leven. Een man uit Asten vermoordt hem op een homo-ontmoetingsplaats in de bossen bij Lierop. De dader kreeg vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging. De Astenaar werd eerder al veroordeeld voor de moord op zijn eigen moeder.

Baby Willem
Nog maar net op de wereld en al te vondeling gelegd, tot de dood erop volgde. Baby Willem werd in maart 2008 dood gevonden in de bossen bij het Wilhelminakanaal in Oosterhout. De burgemeester van Oosterhout gaf het jongetje later de naam 'Willem van Oosterhout'. De moeder van de baby kreeg een maand cel en een taakstraf.

Jolanda Weber
De Helmondse Jolanda Weber werd in februari 2012 verbrand gevonden in de bossen bij Knegsel. Haar man Jan van L. werd al snel opgepakt. Hij pleegde uiteindelijk zelfmoord in de Vughtse gevangenis. Daarmee was voor Justitie de kous af wat betreft de moord.

Alex Wiegmink
Alex Wiegmink begon in februari 2003 aan een trimronde in de bossen bij Rheden in Gelderland, hij kwam niet meer terug. Het lichaam van de man werd verbrand teruggevonden in de bossen bij Erp. De zaak bleef onopgelost, het rechercheteam werd anderhalf jaar na de moord ontbonden. Een boek over de moord werd door familieleden slecht ontvangen.

Senol Tuna
Hij was de handlanger van Willem Holleeder en hij zou banden hebben met de georganiseerde misdaad. Amsterdammer Senol Tuna werd in oktober 2011 dood gevonden in een uitgebrande auto in Spoordonk. Misdaadjournalist John van den Heuvel vermoedt dat de dood van Tuna een afrekening is. De politie heeft meerdere onderzoeken gedaan in Alphen en in Chaam. Er is geen dader opgepakt.
Meer over dit onderwerp:
bossen natuur moord moorden criminaliteit misdaad