Ontslagen bij coffeeshop De Jungle in Oss door wietpas

8 oktober 2012 om 19:18
nl
Coffeeshop De Jungle in Oss heeft personeel moeten ontslaan als gevolg van de invoering van de wietpas. De verplichte registratie van bezoekers sinds 1 mei heeft ertoe geleid dat de zaak veel minder klanten heeft.
Geschreven door

Burgemeester Buijs-Glaudemans heeft dit bekend gemaakt. Ze vermoedt dat klanten uitwijken naar Nijmegen en Tiel. De burgemeester van Oss meldt verder dat overlast als gevolg van het gebruik van softdrugs niet is toegenomen.
Ook al straathandel voor 1 meiWel wordt straathandel gesignaleerd, maar die was er vóór de invoering van de wietpas ook al. Of er sprake is van daadwerkelijk dealen is echter de vraag.
De gemeente en de coffeeshop houden zich strikt aan de regels, zoals die door minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zijn opgesteld. Voor Buijs was dat een uitgemaakte zaak, omdat Oss een van de gemeenten is waar een landelijk onderzoek wordt gehouden naar de gevolgen van de invoering van de wietpas. De burgemeester heeft wel laten weten dat ze zich bezorgd maakt over de mogelijke gevolgen van dit nieuwe systeem.
'Oss niet zo interessant'Al met al zijn er nauwelijks problemen geweest, zo blijkt uit een brief van haar aan de gemeenteraad. Dit komt onder meer, omdat Oss volgens haar "qua ligging niet zo interessant lijkt voor drugstoeristen". Toch hebben drugstoeristen in de beginfase na de invoering geprobeerd in De Jungle drugs te kopen. Ze zijn door de coffeeshophouder geweerd. Buijs is te spreken over zijn "constructieve houding".
In juni telde de coffeeshop overigens 550 leden; nu zijn dat er zeshonderd. Vóór 1 mei zou de zaak twee- tot vierduizend bezoekers hebben gehad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.