Tilburg wil geen tijdelijk gebruik leegstaand theater MIDI

9 oktober 2012 om 15:07
nl
De gemeente Tillburg voelt er niets voor het leegstaande MIDI-theater de komende tijd te gebruiken voor tijdelijke activiteiten. Volgens de gemeente veroorzaakt gebruik van het theater geluidsoverlast bij de achterburen. Het plan is deze woningen in de toekomst af te breken.
Geschreven door

Tilburg is er tot nu toe niet in geslaagd een koper te vinden voor het MIDI-theater. Nadat de gemeente dat vorige week bekend had gemaakt, kwam op een aantal plaatsen het idee op het MIDI dan maar weer (tijdelijk) in gebruik te nemen.
Rob van SteenD66 in Tilburg vroeg zich af of er geen tijdelijke activiteiten in de het leegstaand theater gepland konden worden. In een blog opperde directeur Rob van Steen van Theaters Tilburg dat zijn organisatie de programmering van MIDI dan maar weer moest hervatten.
Volgens het Tilburgs gemeentebestuur kan van dat soort ideeën geen sprake zijn door de geluidsoverlast die een en ander voor omwonenden zou veroorzaken. Toen het MIDI als theater werd gebruikt, heeft de gemeente Tilburg de woningen achter MIDI leeg gehouden. Inmiddels wonen daar studenten.
VeemarktkwartierTilburg is op zoek naar ondernemers die mee willen bouwen aan een nieuw Veemarktkwartier, de wijk waar MIDI in ligt. De woningen achter MIDI zouden plaats moeten maken voor kantoren. Die staan 's avonds leeg waardoor herrie uit het MIDI geen probleem meer is. Tilburg hoopt dat het dan ook makkelijker is om een exploitant voor het theater te vinden.
Theaters Tilburg gebruikte het MIDI als podium voor jongeren en voor allochtonen in de stad. Beide groepen komen zelden naar de schouwburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.