Video

'We wilden Coquille verkopen en ergens anders beginnen'

9 oktober 2012 om 18:21
nl
Voordat het tv-restaurant Coquille in Den Bosch failliet ging stond het lange tijd te koop. De eigenaars van de Bossche horecazaak hadden gehoopt dat iemand het restaurant over zou nemen.
Geschreven door

Maar begin deze week werd de zoektocht naar een koper gestaakt en werd het faillissement aangevraagd voor het restaurant. "We wilden heel graag de zaak verkopen en ergens anders starten. Maar dat lukte niet. We hebben uiteindelijk drie jaar voor niets gewerkt. Op een gegeven moment moet je er een punt achter zetten", zegt chef-kok en mede-eigenaar Sven Uijttewaal.
Mijn tent is topVijf jaar geleden werden Geertje Klijn en Sven Uijttewaal bekend door het eerste seizoen van televisieprogramma 'Mijn tent is top' van Herman den Blijker. Het stel won toen de hoofdprijs van 300.000 euro. Daarmee konden ze hun eigen restaurant kopen dat ze tijdens het programma uit het niets hadden opgebouwd.
Coquille draaide anderhalf jaar zonder problen. "We zaten bijna iedere avond helemaal vol", zegt Uijttewaal. De Bossche horecazaak kon het in begin teren op de exposure van het tv-programma 'Mijn tent is top'. "Maar wisten ook wel: dat houdt een keer op."
Economische crisisCoquille was na anderhalf jaar niet meer dat 'ene TV-restaurant' maar een gewone horecaonderneming zoals alle andere restaurants in Den Bosch. "Toen kwam de crisis en die hakte er hard in. We haalden opeens de helft minder aan omzet. We zagen de crisis wel aankomen. Maar het ging harder dan wij konden schakelen", zegt chef-kok Uijttewaal.
Wat nu? "Geen idee. Ik ben voorlopig nog bezig met de zaak. En over drie weken bevalt mijn vriendin. Dan ga ik mij op het 'papa zijn' focussen." Uijttewaal gaat geen doorstart maken, maar mogelijk wel opnieuw beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.