Komend weekend geen treinverkeer Eindhoven-Venlo door werkzaamheden in Helmond

HELMOND - Reizigers kunnen komende vrijdag, zaterdag en zondag niet met de trein van Eindhoven richting Venlo en andersom. Oorzaak zijn werkzaamheden in Helmond, waar drie zogeheten tunneldekken onder het station worden geplaatst. De stremming begint in de nacht van donderdag op vrijdag en gaat duren tot maandagmorgen vijf uur.

In Helmond komt een nieuwe onderdoorgang van 160 meter lang en dertig meter breed. Deze verbindt het centrum straks met de Annawijk en de Suytkade.

Opbreken en afgraven spoor
De voorbereiding voor het plaatsen van de dekken begint donderdagnacht met het opbreken en afgraven van het spoor. Daarna worden de dekken, waarvan de zwaarste ongeveer 900.000 kilo weegt, over een afstand van 100 meter op hun plek gereden. Dit gebeurt naar verwachting vrijdagnacht. Aan het einde van de zaterdagochtend begint het terugbouwen van het spoor.

Tribune voor toeschouwers
ProRail plaatst een tribune, zodat belangstellenden de werkzaamheden van dichtbij kunnen volgen. De bouw van de nieuwe onderdoorgang is onderdeel van een groot project van de gemeente Helmond om de stationsomgeving op te knappen. De werkzaamheden duren tot eind 2013.
Meer over dit onderwerp:
prorail helmond eindhoven station
Deel dit artikel: