Eindhovense verdachte langer vast in 'zaak Badr Hari'

16 oktober 2012 om 12:02
nl
De 34-jarige Ferhat Y. uit Eindhoven blijft nog langer vastzitten. De voorlopige hechtenis van de verdachte in de mishandelingszaak tijdens dancefeest Sensation is met dertig dagen verlengd. Dit heeft een woordvoerder van justitie in Amsterdam woensdag gezegd.
Geschreven door

De Eindhovenaar geldt als een van de verdachten die met kickbokser Badr Hari zakenman Koen Everink zwaar zou hebben mishandeld. Dit gebeurde in de Amsterdam ArenA. Op vrijdag 2 november is een zogenoemde pro-formazitting in deze zaak. Hoofdverdachte Badr Hari zit ook nog vast.
'Slechts willen helpen'De Eindhovense verdachte heeft tot dusver verklaard dat hij Everink slechts heeft willen helpen en dat hij hem uiteindelijk uit de skybox heeft gehaald waarin het geweld zich voltrok. Hij zou hierbij ook een klap van Badr Hari hebben gekregen. Hari zelf heeft een beperkt aandeel toegegeven: hij zou Everink één keer hebben geslagen.
Hari's advocaat, Bénédicte Ficq, zei woensdag in een reactie op berichtgeving in De Telegraaf dat op een theedoek bloed is gevonden van haar cliënt en van slachtoffer Everink. Eerder werd al bekend dat Hari volgens getuigen de theedoek om zijn hand had bij de mishandeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.