Video

Betrokkenen vechtpartij Klappeijstraat Oosterhout veroordeeld

16 oktober 2012 om 15:49
nl
Vier mensen die in de nacht van 11 maart betrokken waren bij de vechtpartij in de Klappeijstraat in Oosterhout hebben werkstraffen gekregen. Zij zijn veroordeeld voor openlijk geweld, poging tot zware mishandeling, mishandeling en belediging.
Geschreven door

Een vijfde verdachte uit Oosterhout kreeg alleen een voorwaardelijke boete van vijfhonderd euro. Juist hij kondigde aan in hoger beroep te gaan.
De vechtpartij van 11 maart begon bij Café het Stammineeke.
Ruzie in het caféDe vier betrokkenen, drie vrouwen en een man uit Oosterhout, zijn veroordeeld voor de schermutselingen die plaatsvonden bij het café. Ze kregen werkstraffen die variëren van dertig tot honderd uur. Ook moeten ze een kleine vergoeding aan de agenten betalen die slachtoffer waren van het geweld en de beledigingen. Het gaat om bedragen tussen de vijftig en honderd euro.
Bij de ruzie op 11 maart die begon in het café, ging het buiten op straat mis. Agenten grepen hardhandig in. Zeker 137 mensen die op dat moment in de buurt waren, raakten betrokken en klaagden over het gebruikte politiegeweld. De klagers hebben verschillende advocaten in de arm genomen.
'Vriendin belaagd'De vijfde verdachte die woensdag moest voorkomen, is veroordeeld omdat hij de politie aanviel buiten het café. Hij beweert dat hij zijn vriendin wilde bevrijden, omdat het meisje belaagd werd door de politie.
De rechter vond hem toch schuldig en bepaalde naast de voorwaardelijke boete, dat hij honderd euro schadevergoeding moet betalen aan de betrokken agenten. Opvallend genoeg zei de rechter wel dat hij hetzelfde zou hebben gedaan als hij in de schoenen van de verdachte stond. De verdachte gaat in hoger beroep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.