Fantasyboeken Adrian Stone mogelijk in het Engels vertaald

EINDHOVEN - Adrian Stone uit Breda wordt de belofte van de Nederlandse fantasy genoemd. Zijn Duivel-trilogie is goed ontvangen en het tweeluik Rune kan nu ook op positieve reacties rekenen. Er is een kans dat de rechten verkocht worden aan Engelstalige landen.
Op een grote fantasyboekenbeurs in Toronto, Canada gaat Adrian Stone proberen om buitenlandse uitgevers te vinden. Zijn agent ziet in zijn werk internationale kansen.

Achter het pseudoniem Adrian Stone gaat Ad van Tiggelen uit Breda schuil. Hij schrijft epische fantasy, vergelijkbaar met Lord of the Rings van Tolkien of Game of Thrones. Zijn verhalen spelen zich in een soort middeleeuwse wereld af waar magie gebruikt kan worden.

Duistere plekken en vleugje romantiek
Ad schetst een maatschappij waar religies het voor het zeggen hebben. Sommige gebruiken hun gaven ten goede, anderen ten kwade. De verhalen van Ad hebben veel vaart, spelen zich op duistere plekken af, maar kennen ook een vleugje romantiek.

“De meeste lezers zijn vrouw. Dat merk ik wanneer ik op beurzen zit te signeren. Na deze vijf boeken ben ik klaar met de continenten Carolia en Kadish waarop de verhalen zich afspelen. Ik ga werken aan een nieuw verhaal in een andere setting. Maar eerst even rust.”

'Je wilt toch dat je kindje mooi gevonden wordt'
Zijn laatste boek ‘Rune Tweede Boek – De Eerste God’ krijgt goede kritieken. “Dat is altijd spannend. Het is net als met mensen met kinderen. Dan vind je het ook niet leuk als je commentaar krijgt op je kleine. Zo werkt het voor mij ook met mijn boeken. Je wilt toch dat je kindje mooi gevonden wordt.”

In het laatste deel komen de verhalen over Godkeizer Danobe (een machtswellusteling), Ghelan (een priester met gewetenswroeging), Serina (een priesteres die in een staatsbordeel belandt) en Hotar (een zwaardmeester met onvermoede krachten) tot een einde. Waar komen deze verhalen over onderdrukking, machtsmisbruik en oorlog vandaan? Is Ad rijp voor de psycholoog? “Ik ben heel gewoon opgevoed hoor, hahaha. Er is niks mis met me. Maar in fantasy is het vaak strijd en gebeuren er nare dingen. Maar er gaan ook dingen goed, gelukkig.”

Nieuw boek in 2013
Op zijn site kun je alvast een hoofdstuk lezen en het prachtige artwork bewonderen. Ad hoopt in 2013 een nieuw boek af te hebben.Meer over dit onderwerp:
boeken adrian stone fantasy