Gevaarlijke kruising Stadhuisplein in Tilburg aangepakt

21 oktober 2012 om 17:13
nl
De gemeente Tilburg gaat de kruising van het Stadhuisplein met de Bisschop Zwijsenstraat aanpakken. De splitsing moet vooral voor fietsers veiliger worden. De werkzaamheden starten woensdag 24 oktober. De nieuwe kruising moet 10 november klaar zijn.
Geschreven door

Vorig jaar overleed een fietsster na een ongeluk op de kruising. Volgens woordvoerder Theun van den Boer moest het kruispunt al aangepakt worden, maar was het ongeluk 'aanleiding de verkeerssituatie nog veiliger te maken en andere ongelukken te voorkomen'.
MaatregelenNu moeten fietsers vanuit de Bisschop Zwijsenstraat eerst naar rechts voordat ze naar de Schouwburgring kunnen oversteken. Veel fietsers ontwijken daarom de oversteekplaats, en kruisen de weg schuin over. In de nieuwe situatie kunnen de fietsers recht oversteken.
Verder wordt onder andere de oversteekplaats tegenover het kantongerecht dichter tegen de kruising aangelegd. De fietsoversteek richting de Bisschop Zwijsenstraat komt juist verder van de kruising af te liggen, om afslaande automobilisten de ruimte te geven zich veilig op te stellen.
Auto's die uit de parkeergarage onder het gemeentehuis komen, kunnen alleen nog maar rechtsaf de cityring op. Hierdoor wordt de Bisschop Zwijsenstraat ontzien.
OponthoudDe werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Tijdens de eerste fase, van 24 tot en met 30 oktober, zal het verkeer op de Schouwburgring over één rijstrook worden geleid. De kruising blijft dan wel open. Van 31 oktober tot en met 9 november is de Bisschop Zwijsenstraat niet toegankelijk vanaf de cityring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.