Video

Kunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen krijgt eindelijk zijn houten piemel terug

23 oktober 2012 om 12:49
nl
De Steenbergse kunstenaar Peter de Koning heeft eindelijk zijn veelbesproken werk, een metershoge houten piemel, terug. Het ding werd in beslag genomen door justitie, maar de rechter bepaalde dat hij de penis weer terug mag hebben.
Geschreven door

Dat liet hij zich geen twee keer zeggen en daarom reed de kunstenaar woensdagochtend in alle vroegte naar Bleiswijk. Daar lag de wilgenhouten penis sinds mei opgeslagen in een depot van Domeinen Roerende Zaken van justitie.
Met vaseline insmerenHet kunstwerk was uitgedroogd doordat het al die tijd in een loods lag. "Ik zal hem met vaseline in moeten smeren", aldus Peter de Koning. Zijn werk kwam in opspraak toen hij de gigantische penis in zijn voortuin van zijn huis plaatste en de naam van een agent toevoegde op een bordje. Hij was boos omdat de agent zijn dochter had aangehouden en haar had gefouilleerd.
Landelijke bekendheidDe rechter vond dit beledigend en veroordeelde De Koning tot een voorwaardelijke boete van duizend euro. De rechtszaak kreeg veel publiciteit en inmiddels is de houten piemel landelijk bekend. Er zijn al kandidaten die het werk willen huren voor een expositie.
De kunstenaar is van plan om de piemel weer voor zijn huis te zetten, zonder bordje dit keer. Maar hij sluit toekomstige bordjes niet uit. "Dus agenten en ambtenaren opgepast, ik laat me niet afschrikken door 1000 euro", aldus De Koning.
Ondertussen heeft De Koning ook het record van grootste klompen op zijn naam geschreven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.