Zwerfkatten in Geldrop gecastreerd

GELDROP - Het stikte van de zwerfkatten op het industrieterrein in Geldrop. Stichting Straatkat werd ingeroepen om de katten te vangen. In tegenstelling tot veel andere plaatsen, worden de dieren niet afgemaakt. De vrijwilligers vangen de katten in kooien, brengen ze naar de dierenarts, en die castreert ze. Dan worden de katten gewoon weer los gelaten.
In maart begon de stichting met de actie. Dat begon met het tellen van straatkatten. Na een paar avonden rondkijken op het industrieterrein werden er al meer dan honderd katten gespot.

Katten in de val
Met diervriendelijke kooien lokte ze de katten in de val. Dat kostte de vrijwilligers heel veel tijd. ''Ik heb een jaar lang vijf avonden per week aan het vangen besteed'', zegt vrijwilligster Olga Schouten.

Dat vele werk heeft wel z'n vruchten afgeworpen. De stichting heeft in totaal bijna honderd katten kunnen vangen en laten castreren. Dit jaar zijn er nog maar twee nieuwe kittens geboren bij de straatkatten. Dat is niks tegenover de golf aan kittens die hiervoor bij de zwervende katten werden geboren.