Spoordrama in Vught: 'Opeens zie je iemand in een zak'

VUGHT - Vught is erg ontdaan door het dramatische ongeluk dat zaterdagavond plaatsvond op het spoor bij de Laagstraat. Een man wilde voorkomen dat een vrouw zichzelf van het leven beroofde, maar kwam daarbij zelf om het leven. De vrouw raakte zwaargewond.
De bijrijder die bij de man in de auto zat, was naar verluidt de vrouw van de man, maar dit wilde de politie zondag niet bevestigen.

'Dan zie je een lijk'
Buurtbewoners zijn aangeslagen door het nieuws. Een vrouw die bij het spoor haar hond uitlaat, zegt dat het ongeluk haar heeft geraakt. "Dit was zo rigoureus. Dat de man zijn auto uitspringt en de vrouw van het spoor wil aftrekken. Ik zie het voor me, dat doet me pijn."

Ze maakte het zaterdagavond van dichtbij mee, toen ze een body bag zag. "Dan zie je een lijk, iemand in een zak. Ik ben er echt van ontdaan, loop ermee rond. Ik ben alleen en er is niemand met wie ik erover kan praten."

'Dik zeventig zelfmoorden'
Een andere buurtbewoner zag het ongeluk nadat hij thuiskwam van een afspraak. "Het was een en al politie en ambulance. Verschrikkelijk, een trein heeft zoveel zuigkracht."

In de ruim dertig jaar dat de man er woont, heeft hij naar eigen zeggen 'dik zeventig' zelfmoorden meegemaakt. Hij woont vlakbij het spoor en heeft ook mensen, soms bloedend, aan zijn deur gehad. "Dat ze aanbellen en zeggen dat ze zelfmoord willen plegen."

Voor de getuigen van het spoordrama zaterdagavond is Slachtofferhulp geregeld.