Video

'Kamer van Brabant' stopt met rapper Kempi na geweld en vermeende mensenhandel

31 oktober 2012 om 13:18
nl
De Kamer van Brabant, het televisieprogramma van Omroep Brabant, stopt de samenwerking met de Eindhovense rapper Kempi. Nu duidelijk is dat hij zijn vriendin zwaar mishandeld heeft, wordt hem geen podium meer geboden. Dit laat Merlijn Passier van De Kamer van Brabant weten.
Geschreven door

Eerder deze maand werd Kempi veroordeeld tot celstraf. Hij had zijn vriendin aan de enkels van de trap gesleurd, omdat hij vermoedde dat ze vreemdging.
Verdenking van mensenhandelAfgelopen dinsdag werd de muzikant in zijn cel in Dordrecht opnieuw aangehouden. Dit keer op verdenking van mensenhandel. Twee jaar geleden zou hij een 16-jarig meisje uit Venlo in de prostitutie hebben gebracht.
Merlijn Passier van Omroep Brabant is teleurgesteld. "Ik had echt het gevoel dat Kempi op de goede weg was. Deze kant van hem ken ik niet. Ik heb hem juist leren kennen als een aimabele jongen. Hij zette zich ook positief in voor jongeren."
Verleden bekendPassier kent het verleden van Kempi. "Uiteraard weten we dat hij eerder in aanraking is gekomen met de politie. Hij zei dat dat kwam door het milieu waarin hij is opgegroeid en dat hij door zijn muziek zichzelf uit dat milieu heeft getrokken."
De makers van de Kamer van Brabant vinden dat ze Kempi na de veroordelingen geen podium meer kunnen bieden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.