Heroïnepost en verslaafdenopvang toch naar Jan Wierhof Tilburg

31 oktober 2012 om 14:12
nl
De medische heroïnepost van Novadic-Kentron verhuist, ondanks hevig protest van omwonenden, volgend jaar toch naar het Jan Wierhof in Tilburg. Daarmee heeft het gemeentebestuur woensdag ingestemd.
Geschreven door

Ook de hulpverlening die nu aan de Edisonlaan in Tilburg zit, verhuist in 2014 naar 't Jan Wierhof.
VerslaafdenopvangHet gaat om een opvang waar verslaafden voor een korte periode opgenomen kunnen worden. In totaal gaat het om 22 bedden. Verder komen er nog zes plaatsen voor dagbehandelingen, een polikliniek en verslavingsreclassering.
In april maakte Novadic-Kentron de plannen bekend. Die stuitten toen op verzet uit de buurt. Er werd een infoavond georganiseerd waar ruim tweehonderd, vooral boze buurtbewoners op afkwamen. Ondanks het protest lijkt het plan dus toch door te gaan.
BeheerprotocolDe gemeente stelt wel als voorwaarde dat Novadic-Kentron een beheerprotocol moet opstellen. Hierin moeten afspraken staan over het beheer op en rond het terrein van Jan Wier. Eventuele overlast in de buurt moet snel en stevig worden aangepakt. De gemeenteraad moet ook nog instemmen met het plan.
Novadic-Kentron koopt drie gebouwen van GGz Breburg. De GGz wil een gedeelte van de hulpverlening verhuizen naar andere plekken, waardoor de gebouwen leeg komen te staan. Zo verhuist GGz Breburg een afdeling met ernstig psychiatrische patiënten en de kliniek voor eetstoornissen.
De twee afdelingen verhuizen allebei naar een locatie buiten Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.