Video

Boze brief woonwagenbewoners Waalre naar OM over nieuws aanslag

1 november 2012 om 16:55
nl
De woonwagenbewoners aan de Broekweg in Waalre hebben via hun advocaat een boze brief gestuurd naar het OM. Zij zijn verontwaardigd over het nieuws dat de NOS woensdag bracht over de vermeende daders van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre.
Geschreven door

De NOS meldde woensdag dat justitie denkt te weten wie er achter de aanslag zitten, maar dat het bewijs niet goed genoeg is om de daders en opdrachtgever te vervolgen. Justitie ziet volgens bronnen van de NOS een direct verband met een ruzie tussen de woonwagenbewoners en de gemeente Waalre. Die ruzie gaat over een bestemmingsplan, waarin geen ruimte meer is voor bedrijfsactiviteiten op het kamp.
De opdrachtgever van de aanslag zou ook worden gezocht in verband met een drugsonderzoek. Woonwagenbewoners uit de omgeving Den Bosch zouden de opdracht hebben uitgevoerd.
De briefAdvocaat Peter van de Laar stuurde dinsdagochtend namens de woonwagenbewoners een brief naar de hoofdofficier van justitie in Den Bosch, Bart Nieuwenhuizen. "De beschuldiging is nodeloos grievend", aldus Van de Laar. "Er is niemand aangehouden, maar toch wordt er een link gelegd met de woonwagenbewoners in Waalre. En dat zijn ze spuugzat."
"Ik kan me niet voorstellen dat je als officieel orgaan iets aankondigt, terwijl je niets hebt. Het is erg vreemd en niets voor het OM." Van de Laar hoopt snel een reactie te krijgen van Nieuwenhuizen en vindt het opmerkelijk dat het OM niet direct heeft gereageerd op het nieuws van de NOS, dat zegt bronnen binnen justitie te hebben.
Gesprek met de burgemeesterDe Waalrese woonwagenbewoners willen ook nog steeds uitleg van burgemeester De Wijkerslooth. De burgemeester sprak onlangs de wens uit dat het kamp in Waalre verdwijnt. Dat stuitte tegen de borst van de bewoners van de Broekweg.
De Wijkerslooth heeft deze week contact opgenomen met advocaat Van de Laar. Naar verwachting volgt er binnenkort een gesprek. Maar de eerste stap moet wel door de burgemeester worden gezet, aldus Van de Laar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.