Video

Ruimtereiziger Rowin Hellings krijgt advies van André Kuipers

6 november 2012 om 01:08
nl
“Maak niet te veel foto's, geniet van het moment en kijk zo veel mogelijk om je heen”, met die woorden schudde astronaut André Kuipers de hand van Rowin Hellings. De 18-jarige Helmonder kocht afgelopen zaterdag een ruimtereis bij de Media Markt in Eindhoven. Sindsdien is Rowin groot nieuws. En dat heeft ook zo z’n voordelen, je grote voorbeeld ontmoeten bijvoorbeeld
Geschreven door

"Dit is echt gaaf", glundert Rowin. "Ik heb de afgelopen ruimtereis van André Kuipers intensief gevolgd. Dat ik hem hier nou de hand kan schudden is geweldig. Hij is echt mijn voorbeeld." Rowin is niet de enige die vanavond op André Kuipers is afgekomen. Zo'n zestienhonderd mensen kwamen af op de  astronaut, die een lezing kwam geven in een omgebouwde loods aan de Kanaaldijk. De bijeenkomst is initiatief van de plaatselijke Rabobank.
193 dagen ruimte"Ik hou door heel het land lezingen, maar dit is wel erg leuk omdat er iemand in de zaal zit die binnenkort ook zelf de ruimte in gaat", zegt Kuipers. "En dat op zo'n jonge leeftijd, ik heb er veel langer op moeten wachten."
André Kuipers had 193 dagen in de ruimte doorgebracht toen hij op 1 juli 2012 weer veilig op aarde landde. Rowin blijft heel wat korter in gewichtloze sferen. Zijn ruimtereis duurt nog geen uur. "Natuurlijk zou ik nog langer in de ruimte willen blijven, maar dit is voor mij nu het meest haalbare. En dat is al enorm uniek. Wie weet lukt het me later wel het aantal dagen dat André Kuipers in de ruimte heeft doorgebracht te evenaren", glimlacht Rowin.
In 2014 de ruimte inRowin betaalt voor de ruimtereis 73.333 euro. "Dat bedrag wordt door mijn familie betaald", verklaarde de jonge ruimtereiziger zondagmiddag in de Media Markt in Eindhoven. De komende tijd zal hij fysiek worden getest of hij de ruimtereis aankan. Verwacht wordt dat Rowin in 2014 zijn korte ruimtereis kan gaan maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.