Video

Lied over Friso van cabaretier Bart de Groof niet naar de Koningin

6 november 2012 om 10:48
nl
Het lied dat cabaretier Bart de Groof uit Diessen maakte over Prins Friso wordt niet aan koningin Beatrix aangeboden. Volgens de provincie is het lied op geen manier onderdeel van het programma van het bezoek van de Koningin aan Hilvarenbeek.
Geschreven door

Het lied gaat over het dramatische ski-ongeluk van Prins Friso in Oostenrijk. Volgens een woordvoerder is niet over het lied gecommuniceerd met de provincie en zit de cd van de cabaretier komende vrijdag niet in het mandje met streekproducten dat de koningin krijgt aangeboden.
MachteloosDe cabaretier uit Diessen schreef het lied 'machteloos' voor zijn theaterprogramma Klappen voor de Koningin. Hij wil het lied graag aan haar aanbieden tijdens het bezoek.
Volgens Bart de Groof heeft de burgemeester van Hilvarenbeek hem toegezegd dat hij zal proberen om de CD met het lied aan de koningin aan te bieden tijdens het bezoek. "Ik wist dat het officieel niet mogelijk was, maar ik wil graag dat de Koningin het lied hoort." De Groof begrijpt echter dat de burgemeester ervan afziet. "Als hij zeg dat hij het niet gepast vindt, kan ik daar helemaal in meegaan." Reactie Burgemeester Burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek zegt dat hij nooit heeft toegezegd de cd met het lied over prins Friso aan de Koningin te overhandigen. Het past volgens de burgemeester niet bij de reden van het werkbezoek van de koningin aan Brabant aanstaande vrijdag. De burgervader geeft aan evenmin op de vingers te zijn getikt door de provincie.
Rijksvoorlichtingsdienst De RVD laat in een reactie op de commotie rond de cd van cabaretier Bart de Groof weten dat dit geheel buiten hen omgaat. Het is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst aan de provincie en de plaatselijke burgemeesters of de cd passend is of niet.
Als er bij de organiserende partijen van het bezoek twijfel is over een onderdeel van het programma, wordt dat overlegd met de Dienst Koninklijk Huis. In het geval van het aanstaande.bezoek van de Koningin is volgens de RVD geen aanvullend overleg geweest over het programma.
'Het moet zo zijn'De Groof heeft contact gehad met het Koninklijk Huis over zijn lied. "Ik kon het ook opsturen via allerlei procedures, maar toen ik hoorde dat ze naar Hilvarenbeek kwam, dacht ik 'het moet zo zijn.' Dan moeten we het haar hier aanbieden. De burgemeester heeft beloofd dat hij zijn best zou doen."
De Groof vindt alle ophef nu een storm in een glas water. Het was van te voren voor hem al duidelijk dat dit niet in het protocol paste. Maar hoopte dat de cd er tussendoor zou glippen zonder daar ruchtbaarheid aan te geven.
Overleg Dat de provincie nu zegt dat er op geen manier aandacht voor het ski-ongeluk van Prins Friso mag zijn tijdens het bezoek aan Hilvarenbeek, gooit roet in het eten. Op het gemeentehuis van Hilvarenbeek is op dit moment overleg met de burgemeester over het koninklijke bezoek van aanstaande vrijdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.