Eindhoven neemt afscheid van voetbalicoon Jan Louwers

EINDHOVEN - In het Parktheater in Eindhoven is dinsdag afscheid genomen van het Eindhovense voetbalicoon Jan Louwers. Iedereen was welkom op de begrafenis van de oud-speler van FC Eindhoven die vorige week na een lang ziekbed op 82-jarige leeftijd overleed.

Geleefd, gespeeld, gewonnen en verloren, tot het laatste fluitsignaal klonk', stond in de rouwadvertentie van de vorige week overleden Jan Louwers. Een naam die nog steeds galmt tussen de stoeltjes in de Eindhovense voetbalstadions. Niet in de laatste plaats bij FC Eindhoven waar het stadion in 1994 naar de rechtsbuiten werd vernoemd.

Guus Hiddink, Sjaak Swart, Søren Lerby, Harry van Raaij en Frank Arnesen. Ze waren allemaal aanwezig om Louwers de laatste eer te bewijzen. Lerby sprak zijn bewondering uit over zijn vriend. Tijdens zijn toespraak verzocht hij iedereen te gaan staan en te applaudiseren voor 'Mister FC Eindhoven'.

Afscheidsdienst in het rood
De afscheidsdienst van Louwers die met FC Eindhoven in 1954 landskampioen werd en met PSV in 1963, is roodgekleurd. Rode kaarsen en grote boeketten rode bloemen staan om de kist, waar rozenblaadjes voor liggen en rode bloemenkransen op.

Dinsdag was er voor geïnteresseerden al de mogelijkheid afscheid te nemen van voetbalicoon Jan Louwers in een uitvaartcentrum in Eindhoven. Jan Louwers is dinsdag begraven maar zal door voetbalminnend Eindhoven niet worden vergeten.

Deel dit artikel: