Video

Cultuurfondsprijs van 10.000 euro voor Tilburgse componistenduo Rob en Jeroen

8 november 2012 om 13:28
nl
Wandelen door de muziek. Zo gaat het bij 'Cross Avenue', de compositie van het Tilburgs componistenduo Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos die woensdagavond in Den Bosch in premiére ging. Met computers bewerken de twee componisten live de muziek van vier strijkers; het publiek dwaalt er al luisterend tussendoor op zoek naar de plek waar de muziek het mooiste klinkt.
Geschreven door

'Cross Avenue' is een echt Rob&Jeroen werkstuk: veel techniek, musici van hoog niveau, er wordt gespeeld met de ruimte en de luisteraars hoeven niet netjes in een stoel te zitten.
10.000 euroHet is deze benadering die hen de muziekprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Noord-Brabant heeft opgeleverd. De bijbehorende oorkonde kregen ze woensdagavond net voor de première van 'Cross Avenue', met de bijbehorende cheque van 10.000 euro.
Wie zich verdiept in het werk van de Tilburgse componisten komt nogal wat wereldsteden tegen. Hun composities reisden langs New York, Berlijn, Londen, Shanghai, Gdansk en San Francisco om maar wat namen te noemen.
Brabantse basisMaar de twee Tilburgers werken ook vanuit een hechte Brabantse basis. Choreografe Pia Meuthen (Tilburg) werkt graag met ze voor haar dansvoorstellingen en in bijna alle afleveringen van het muziekfestival November Music stond hun muziek op het programma. Hun werk viel ook te beluisteren op Festival STRP (Eindhoven), Festival Cement (Den Bosch) en Festival De Boulevard (Den Bosch).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.