Mariska Orbán-de Haas duikt onder na doodsbedreigingen vanwege column Luuk Koelman

9 november 2012 om 09:10
nl
Mariska Orbán-de Haas uit Den Bosch, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, duikt onder omdat ze met de dood is bedreigd na een column van Tilburger Luuk Koelman. In de column, gericht aan de ouders van Tim Ribberink, doet de columnist zich voor als Orbán-de Haas. Maar niet voor iedereen was duidelijk dat zij de column niet heeft geschreven.
Geschreven door

Orbán-de Haas wil verder niet veel kwijt over de doodsbedreigingen. Wel reageerde ze tegen Omroep Brabant kort op de column. "Ik vind het ontzettend laag en smakeloos dat zo'n artikel wordt gepubliceerd. Ik kan niet begrijpen waarom de Metro zoiets doet. Het is smakeloos en heel pijnlijk voor die ouders."
De politie is van de zaak op de hoogte, maar wil er verder niets over kwijt.
Koelman over onderduiken: 'Huilie huilie-gedoe'Luuk Koelman, die zelf ook met de dood bedreigd werd vanwege de column, is er niet zo van onder de indruk dat Orbán-De Haas onderduikt. "Ik geloof er helemaal niks van. Met alle respect, maar ik vind dit een beetje huilie huilie-gedoe. Ik denk dat dat puur effectbejag is."
"Met deze column wil ik laten zien dat Mariska de Haas precies hetzelfde doet als wat de pesters van Tim gedaan hebben: treiteren en buitensluiten." Orbán-de Haas kwam eerder in het nieuws door haar opmerkingen over homo's.
De columnist zegt hetzelfde te willen als de familie van Tim, namelijk dat het treiteren van mensen moet stoppen. "Het enige vervelende is dat dit een vorm van satire is die voor de ouders van Tim veel te vroeg komt. Verder sta ik er helemaal achter. Ik heb er geen spijt van."
Column over Tim RibberinkDe column, genaamd 'Lieve moeder van Tim Ribberink', richt zich aan de moeder van de 20-jarige Tim Ribberink uit Tilligte, die zelfmoord pleegde omdat hij langdurig werd gepest. Zijn ouders kozen ervoor zijn afscheidsbrief openbaar te maken waardoor de zaak veel media-aandacht kreeg.
Inmiddels heeft Metro de column offline gehaald op verzoek van de familie. Op Koelman's eigen site, die ook een tijdje offline was, is hij wel nog te lezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.