Coffeeshop Grass Company niet vervolgd voor wietvondst

DEN BOSCH - Coffeeshop The Grass Company in Den Bosch en de exploitant worden niet vervolgd voor de vondst van een grote drugsvoorraad in een loods op een industrieterrein vorig jaar. Wel staan maandag een chauffeur en de huurder van de loods terecht voor handel en vervoer van softdrugs.
Destijds werdenbij een inval in de loods in Den Bosch 15.000 voorgedraaide joints en acht kilo hennep gevonden die ondubbelzinnig voor de coffeeshop waren bedoeld.

1200 doosjes hennep
Zo stond op de verpakking de naam van de coffeeshop.Ongeveer een maand eerder werd de 35-jarige chauffeur van de coffeeshop aangehouden en vond de politie in zijn auto 120 doosjes hennep en honderden voorverpakte joints met het logo van de coffeeshop.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie laat vrijdag desgevraagd weten dat bevoorrading van de coffeeshop strafbaar is en dat de voorraad niet is gevonden in de coffeeshop, waar maximaal een halve kilo softdrugs is toegestaan.

Verkoopstaking
Als gevolg van de arrestatie stond de aanvoer van de coffeeshops van de Grass Company weken lang op een laag pitje. Bovendien besloten de coffeeshops uit protest tegen het afsnijden van de aanvoer de verkoop tijdelijk te staken.

Meer over dit onderwerp:
coffeeshop the grass company den bosch