Bredase zangeres Miggy (51) van Annie, Hou Jij M'n Tassie Even Vast overleden

BREDA - De Bredase zangeres Marina van der Rijk, beter bekend als Miggy van het nummer 'Annie, Hou Jij M'n Tassie Even Vast', is overleden op 51-jarige leeftijd. Dat maakte haar familie zaterdag bekend.

De zangeres, die woonde in de Bredase wijk Tuinzigt, overleed op 7 november in Geleen, na een kort ziekbed. In een rouwadvertentie namens de familie staat te lezen: "Dankbaar voor de liefde en zorg waarmee zij ons tijdens haar leven heeft omringd, en dankbaar dat haar een langer lijden bespaard is gebleven."

Enige hit in 1981
Miggy had meer één grote hit in Nederland. Dat is het nummer 'Hou Jij M'n Tassie Even Vast', geschreven door Clemens Duijnstee en gecomponeerd door trompettist Cor Willems. In 1981 wist Miggy hiermee Under Pressure van Queen en David Bowie van de nummer één plek af te stoten.

Na de hit wist Van der Rijk geen groot succes meer te behalen, wel bereikte een remix van het nummer de tipparade in 1989. Miggy bleef wel doorgaan met zingen. Tot in de jaren negentig trad ze samen met haar partner nog op op bruiloften en partijen als het duo Miggy & Jack.

Bewogen leven
Marina's carrière begon op 11-jarige leedtijd. Op de bruiloft van haar zus zong ze het liedje Adio van Corry Konings. Ze kwam hierna in contact met een manager en nam zang- en gitaarlessen. Ze won veel talentenjachten en trad op in België, waar je als minderjarige wel wettelijk mag optreden. Op 19-jarige leeftijd ze gebeld door de makers van 'Annie'. Die waren met het nummer aan het leuren. De Koning besloot het te doen, en het succes geschiedde.

Miggy was een geliefd persoon in de roddelbladen. Ze werd ze beticht een affaire te hebben met een 70-jarige man, maar dat bleek haar vader te zijn. Ook zou ze straatarm zijn geweest en gedwongen zijn om in een cafetaria te werken. Dat bleek achteraf de zaak van haar man te zijn.

Op sociale media reageren veel mensen verbaasd op het overlijden van Miggy. Miljoenen Nederlanders kennen het nummer 'Annie, Hou Jij M'n Tassie Even Vast'. Frans Bauer heeft via Twitter laten weten het erg te vinden dat Miggy is overleden: "Veel te jong."       


Deel dit artikel: