Video

Van Lanschot Bankiers wil kleinere klanten afstoten

14 november 2012 om 20:48
nl
Van Lanschot Bankiers uit Den Bosch wil zich meer gaan richten op familiebedrijven met een omzet van minimaal vijf miljoen euro. Klanten die dit niet hebben, kunnen op zoek naar een andere bank.
Geschreven door

Dat schrijven het Algemeen Dagblad en de site Follow the Money woensdag gebaseerd op een brief van Van Lanschot Bankiers aan een klant.
Daarin schrijft de bank uit Den Bosch: "Volgens onze informatie sluit uw profiel niet aan op onze zakelijke doelgroep. Met het oog op het beëindigen van de dienstverlening aan niet tot de doelgroep behorende relaties adviseren wij u om uw bankzaken buiten Van Lanschot onder te brengen."
Een woordvoerder van de bank zegt tegen Omroep Brabant dat het gaat om beleid dat al sinds 2008 is uitgezet. De bank benadrukt dat er geen bestaande kredieten worden opgezegd. Om hoeveel klanten het gaat, dat wil de bank niet zeggen. Van Lanschot wil vanwege de crisis de efficiency verhogen en daar past een aanscherping van de doelgroepen bij, aldus de woordvoerder.
Op zoek naar nieuwe bankDe bank richt zich in haar zakelijke tak met name op dienstverlening aan familiebedrijven. Voor deze groep zakelijke klanten kunnen de gevolgen dan ook groot zijn. Zij zullen op zoek moeten naar een nieuwe bank.
Het AD haalt een citaat van directeur Floris Deckers aan die in 2010 bij de presentatie van de halfjaarcijfers zei dat 'kleine klanten relatief veel aandacht kosten'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.